Totalt antall sidevisninger

fredag 20. januar 2017

Den eventyrlige reisen ; Kazu Kibuishi


Amuletten er en tegneserieroman skrevet av Kazu Kibuishi. Kibuishi er en forfatter som gikk på University of California.

 Hoved personen i boka heter Emily Hayes. Moren til Emily har blitt dødssyk etter at en blekksprut har fanget henne og forgiftet moren. Faren til Emily døde i en trafikk ulykke. Eneste som kan kurere henne er frukten fra djeveltind. Hayes har en beskytter som heter Miskit. Miskit ble bygd av faren til Emily. Hun møter Leon rødskjegg.  Han forteller Emily veien til djeveltind og blir med i deres reise. Da de kommer frem til inngangen til djeveltind sier Leon «Nå er alt opp til deg». Emily begynner å sveve og har en rosa aura rundt henne. Hun flytter alt som blokker veien. Etter en stund kommer de fram til et tre. Når de nærmer seg treet ser de mange hodeskaller. Treet sier «Så mange frukter som kurer liv, finnes det like mange som tar livet av det». Emily tar en frukt og returner med den.


Boken er lettlest. Det er  en tegneserie. Boka fanger leseren. Når du begynner å lese boka kan det være litt kjedelig, men fortsett. Jeg synes at boken har litt mye informasjon på en gang og at noe ganger så datt jeg ut. Jeg gir denne boka et terningkast fire. Boken handler egentlig om modige barn som har lyst til å redde moren sin. Merkelige skapninger og kampen mot det onde er viktige elementer i boken. Boken har en gang blitt kåret til den beste boka blant svenske lesere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar