Totalt antall sidevisninger

mandag 23. april 2012

Ekstremt høy & utrolig nært.


Oskar er hovedpersonen i "Ekstremt høyt og utrolig nært". Han har fem meldinger på telefonsvareren sin, alle er fra morgenen 11.september 2001. Meldingene er fra faren hans som omkom denne morgenen. Romanen handler om det som skjer i Oskars familie etter at tvillingtårnene faller, men fortellingen tar også leseren med tilbake i tid, til foreldrenes og besteforeldrenes historier. 
Lån boken på skolebiblioteket eler se filmen på kino nå.
 Se trailer her.

fredag 20. april 2012

Klimaet tvinger folk til å flytte.


Hva gjør du når en hel nasjon  mister landet sitt? Øyene i Kiribati trues av at havet stiger. Les mer om at havene stiger i Klar tale og løs dagens ukens oppgave!

torsdag 19. april 2012

Hjertet mot steinen.

Dette er Adrian Prancons fortelling om dramaet som utspilte seg på Utøya 22. juli. Han står ansikt til ansikt med Anders Behring Breivik og venter på skuddet som skal ende livet hans, men massemorderen senker våpenet sitt og går. Pracon, som er fylkessekretær i AUF Telemark, møtte Breivik tre ganger på Utøya, og ble til slutt skutt, men overlevde. Erik Møller Solheim er journalist og forfatter. Han har tidligere skrevet boken "En stemme for Obama" (2009).

Historien om Christoffer

Vi kjenner alle fra media den hjerteskjærende historien om 8 år gamle Christoffer Kihle Gjerstad som ble mishandlet til døde av sin stefar. Hva får voksne mennesker til å ta livet av et barn på den måten? Og hvordan kan det ha seg at verken umiddelbar familie, helsevesenet, skolen eller politiet forstår alvoret før det er for sent? Selv svarte Christoffer dette når han ble spurt om hvor skadene han hadde kom fra: " Jeg tenker nok du skjønner det sjøl".

mandag 16. april 2012

Titanic- 100 år siden forliset

Det er nå 100 år siden Titanic traf et isfjell og tok 2200 mennesker med seg i dypet. Bare 700 passasjerer overlevde tragedien. Les mer på http://www.klartale.no/tema/han-overlevde-titanic/
og løs ukens oppgave.