Totalt antall sidevisninger

mandag 23. januar 2012

En spennende grafisk bok.

12 år gamle Hugo er foreldreløs. Faren etterlater seg kun en ødelagt mekanisk dukke. Det blir starten på Hugos oppdagelsesreise, og hans hemmelige liv i en av Paris store jernbanestasjoner. Her lever han i skjul og reparere stasjonsklokken i smug. Hugo er overbevist om at faren har gjemt en viktig beskjed i den mekaniske dukken, derfor er det viktig for ham å reparere den. Han må stjele reservedeler fra en leketøysbod på stasjonen. Men så blir han oppdaget og eieren tar den viktige notatboken med skisser for hvordan dukken skal repareres. Som straff må han hjelpe til i boden. Hugo blir venn med bodeierens barnebarn og hans største hemmelighet blir satt i fare.

Med sine 284 sider med originaltegninger, hvor det kombineres elementer fra bildebøker, grafiske romaner og film, bryter Brian Selznick opp den gamle romanformen og skaper en helt ny leseopplevelse. Fortelling for mellom-/ungdomstrinnet.
Boken er nå filmatisert.Martin Scorsese er premiereklar med en 3D-filmatisering av boka Oppfinnelsen av Hugo Cabret. Filmens tittel er Hugo Cabret og har premiere i Norge 16. mars. Dette er en gylden mulighet for bibliotekene til å fronte en fantastisk bok. Brian Selznicks Oppfinnelsen av Hugo Cabret vant et uttall priser da den kom ut i 2007. Siden har den tatt verden med storm.
Se trailer her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar