Totalt antall sidevisninger

tirsdag 26. april 2011

Bokhylla.no

Bokhylla.no skal vise fram et tverrsnitt av den norske litteraturen, ved at alle bøker som ble utgitt i Norge på 1690-, 1790-, 1890- og 1990-tallet gjøres tilgjengelig i fulltekst på Internett.


Gjennom at Nasjonalbiblioteket har fått til en avtale med Kopinor om godtgjøring for de verkene som ikke er falt i det fri, er denne tjenesten gratis for brukeren. Bøker som ikke er rettighetsbelagte, kan du fritt laste ned til din egen PC.

Hovedinngangen til Bokhylla er søkevinduet. Her får du tilgang til alle bøkene i Bokhylla, og alt det andre digitale materialet i NBdigital - samtidig. Bruk navigatorene i margen til å forfine søket; let, finn og lek med stoffet. Hvilke oppdagelser vil vi for eksempel gjøre når vi kan søke i all tekst i alle bøker som ble utgitt på 1990-tallet; skjønnlitteratur, faglitteratur, lærebøker, kiosklitteratur og lyrikk? Vi vet det ikke, for det har aldri vært prøvd før.

Egentlig er det bare å si: Les ivei! Jeg håper at så mange som mulig vil ha glede av den nye tjenesten. Bruk bloggen på NBdigital βeta, velkommen til Det digitale Nasjonalbiblioteket.


Digitaliserte bøker du selv kan lese på skjerm.

1 kommentar:

  1. Hei!

    Ville bare si at det også er mulig å gjøre mer presise søk, for eksempel avgrense på dato, samt å få en lenke direkte til hvert søk du gjør (slik at du kan dele trefflisten med noen andre). Gå hit:

    http://www.sundaune.no/nbsok

    SvarSlett